OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrupa Nieformalna Sosnowiecka Pieluchoteka realizuje projekt „Pieluchy wielorazowe hit czy kit?” dofinansowany z Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich „Śląskie Lokalnie 2018-2019”, którego głównym postulatem jest ograniczenie ilości korzystania z pieluch jednorazowych poprzez promowanie stosowania pieluch wielorazowych.

WEŹ UDZIAŁ W WARSZTATACH – PIELUCHY WIELORAZOWE HIT CZY KIT ? – KLIKNIJ TUTAJ

Pieluchoteka a cóż to takiego?

Po prostu wypożyczalnia pieluszek wielorazowych.

Z końcem 2016 roku Fundacja STIM dołączyła do ogólnopolskiego projektu PIELUCHOTEKA mającego na celu promowanie pieluchowania wielorazowego w Polsce poprzez bezpłatne wypożyczanie zestawów testowych pieluszek dostępnych na rynku polskim. Propagujemy zdrowe, ekologiczne, ekonomiczne i estetyczne pieluchowanie 🙂

Projekt PIELUCHOTEKA prowadzony jest pod patronatem Katal – naturalne pieluszkowanie, a mapkę z wypożyczalniami znajdziesz TUTAJ

U nas można testować pieluszki następujących firm:

Zapraszamy do naszej Pieluchoteki, pieluszki wypożyczane są na okres 2 tygodni za kaucją zwrotną w wysokości 100zł. W celu umówienia się prosimy o kontakt 796113723 lub szkola@fundacjastim.pl

Organizujemy również warsztaty wielopieluchowe – I edycja już za nami, a z niej FOTORELACJA !