Akupresura z Debrą Betts

Tam gdzie dzieje się coś niezwykłego tam i jest ekipa STIM. 20 maja zawitałyśmy w  Compleo Akademii Akupunktury na warsztatach z „Akupresury podczas ciąży, porodu i połogu” z położną Debrą Betts z Nowej Zelandii. To był bardzo pozytywny dzień, wyniosłyśmy sporą dawkę wiedzy i nowych umiejętności! Czas wykorzystywać je w praktyce, może już niebawem włączymy to w zajęcia w Szkole Taty i Mamy?

Akupresura czyni cuda, a jej działanie jest potwierdzone w badaniach naukowych. To nie szamańskie widzimisię na realne działania przynoszące świetne efekty.

A co może dać nam akupresura? Może przyspieszyć poród o 2 tygodnie, może poród zahamować, może spowodować, że mniej boli w czasie porodu, a sam poród trwa krócej. A nawet… dowiedziałyśmy się jak obrócić dziecko z położenia miednicowego do główkowego, co może zapobiec niepotrzebnemu cięciu cesarskiemu! Czy to nie wspaniałe??

Akupresura Akupresura3